Cafea, discuții cu colegii, anestezie, anestezie și…din nou anestezie, presărate cu programări operatorii, comenzi de materiale, consultații și delicatesele de la prânz. Iată cum arată o zi din viața Dr. Irina Luca, medic în cadrul Clinicii Zetta.

Cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată a fost din partea mătușii unui amic de-ai săi din copilărie, medic cu 40 de ani de experiență care o cunoștea de mic copil. „Mi-a zis să aleg Anestezie Terapie Intensivă sau Cardiologie intervențională. Iar pentru că mi-era frică de consecințele iradierii, am ales, indubitabil, ATI”, recunoaște ea astăzi.

În opinia sa, specialitatea de anestezie terapie intensivă este una dintre cele mai dure specialități și este dominată de femei. În ceea ce privește viitorul femeilor în medicină, Dr. Irina Luca îl găsește extraordinar, cu precădere în specialitățile chirurgicale, unde tendința actuală este de minim invazivitate, devenind mai accesibilă femeilor.

Pasiunea, dragostea pentru oameni, profesionalismul, dedicația și intuiția sunt ingredinte nelipsite pentru o carieră de succes, crede DR. Irina Luca.

Încă de mică găsea cariera de medic o profesie supremă și nu și-a creat niciodată vreo alternativă.

Traseul său profesional? Norocos, cu oportunități deosebite, datorate exclusiv încrederii absolute acordate de către doamna profesor Grințescu, după cum spune.

Cele mai dificile și triste momente au fost cele în care m-am confruntat cu end-life support la pacienții cu diagnostic de moarte cerebrală. Cu toate astea, au avut un impact pozitiv prin consecințele lor, de continuitate a ciclului vieții”, spune ea.

Cafeaua, shoppingul și, mulțumită fiicei sale, de curând – Gazeta de Matematică de clasa întâi sunt micile plăceri ale vieții la care nu ar renunța prea curând.